Στο Παρίσι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 - στο Λος Άντζελες του 2028.

  • Με κάθε επισημότητα ο Τόμας Μπαχ ανακοίνωσε ότι το Λος Άντζελες θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ επιβεβαίωσε... με δήλωσή του ότι η κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη θα διεξαχθεί στην πόλη των ΗΠΑ, κάτι που είχαν αποκαλύψει με ρεπορτάζ οι «Los Angeles Times».
«Η ΔΟΕ χαιρετίζει αυτή την απόφαση της Επιτροπής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Υποψηφιότητας του Λος Άντζελες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδεχθούμε με διαφάνεια την υποψηφιότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ και πρόσθεσε:
«Το Λος Άντζελες παρουσίασε μια εξαιρετική υποψηφιότητα που αγκαλιάζει τις προτεραιότητες της αειφορίας της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020 μεγιστοποιώντας τη χρήση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή περισσότερων νέων στο Ολυμπιακό Κίνημα.
Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ χαρούμενοι που στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης για την υποψήφια πόλη, είμαστε σε θέση να αυξήσουμε την πρόσβαση της νεολαίας της πόλης στον αθλητισμό και να ενθαρρύνουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής του Λος Άντζελες για τα επόμενα 11 χρόνια.
Είμαστε πσίγουροι ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μια τριμερή συμφωνία υπό την ηγεσία της ΔΟΕ με το Λος Άντζελες και το Παρίσι τον Αύγουστο, δημιουργώντας μια κατάσταση win-win-win και για τους τρεις εταίρους. Η συμφωνία αυτή θα υποβληθεί στη σύνοδο της ΔΟΕ στη Λίμα το Σεπτέμβριο για επικύρωση». Επίσης, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα συνεισφέρει στην οργανωτική επιτροπή το ποσό του 1.8 δισ. δολαρίων για την διοργάνωση των Αγώνων.

Η Γαλλία πανηγυρίζει

Η συμφωνία της ΔΟΕ με την οργανωτική Επιτροπή του Λος Αντζελες 2024, ώστε να αναλάβουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα στο Παρίσι για τους Αγώνες του 2024.

Η γαλλική πλευρά πανηγυρίζει και επίσημα για την ανάληψη της διοργάνωσης και ήδη η δήμαρχος του Παρισιού Χιλντάγκο με αναρτήσεις της στο twitter εξέφρασε την ικανοποίησή της και τόνισε θα προσπαθήσουν να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

"Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μεταξύ των δύο πόλεων και της ΔΟΕ όλο τον Αύγουστο για να επιτευχθεί τριμερής συμφωνία" έγραψε αρχικά και η επόμενη ανάρτηση είχε ως εξής: "Θέλουμε να προσφέρουμε στα μέλη της ΔΟΕ το πιο φιλόδοξο έργο που είναι δυνατόν για το μέλλον του Ολυμπισμού".

Η Χιντάλγκο ολοκλήρωσε λέγοντας: «Είμαι πολύ αισιόδοξη: θα κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε η Λίμα να ψηφίσει, στις 13 Σεπτεμβρίου. Θα είναι μια ιστορική στιγμή

Από την στιγμή που ήρθε η συμφωνία ανάμεσα στην ΔΟΕ και το Λος Αντζελες είναι δεδομένο ότι το Παρίσι θα αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Αυτή είναι η τρίτη φορά που θα διοργανώσει η γαλλική πρωτεύουσα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 1924 και το 1900


Από GREECE-SALONIKA.blogspot

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάσπαση Της Παράταξης Τσαμασλή - Σκληρή Κριτική Από Τον Παράσχου

Συντάξεις Μαρτίου 2019: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία