Τεράστια τα προβλήματα, σε νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας

Την άμεση στελέχωση της Ογκολογικής Μονάδας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, με παθολόγους-ογκολόγους υποστήριξε σε επιστολή του στο αρμόδιο υπουργείο ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, Σταύρος Γιαννακίδης. 

Στην συγκεκριμένη επιστολή ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα κρούσματα του καρκίνου “εχουν εκτοξευθεί στο 30% του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμα'ί'δας και πως επτά στους δέκα θανάτους εκεί οφείλονται στον καρκίνο και σε θρομβοεβολική νόσο ( έμφραγμα, εγκεφαλικό, πνευμονική εμβολή) και μόλις τρεις στους δέκα αναφέρονται σε άλλες αιτίες... Επιπλέον μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας θανάτου στη περιοχή. 
Η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου παρατηρήθηκε στις ηλικίες 45-65 ετών,ενώ μικρότερη αύξηση παρατηρείται στις ηλικίες άνω των 65”. Φυσικά η κατάσταση αυτή,σύμφωνα και με μελέτες, έχει τις ρίζες της στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ.

Παράλληλα, ο κύριος Γιαννακίδης ανέφερε πως η Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου λειτουργεί με τρεις παθολόγους, ενώ το 2008 άρχισε να λειτουργεί και Ογκολογικ τμήμα. Στη συνέχεια της επιστολής επισημαίνεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο διορίστηκε παθολόγος-ογκολόγος Β, αφού υπήρχε ήδη Α. 
Όμως το πρόβλημα διογκώθηκε όταν ο μόνιμος ογκολόγος-παθολόγος και η επικουρική παθολόγος διορίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης,με αποτέλεσμα οι 10 νοσηλευτές του νοσοκομείου,αν και κάνουν σημαντική δουλειά, να μην επαρκούν για να παρακολουθούν τους ασθενείς.

Η τραγική αυτή κατάσταση τονίζεται στο κλείσιμο της επιστολής, η οποία αναφέρει τα εξής: “Ζητάμε άμεσα την τοποθέτηση δύο ογκολόγων-παθολόγων και αιματολόγων ιατρών για την στελέχωση της Ογκολογικής Κλινικής έτσι ώστε με την ορθή και άρτια λειτουργεία της να μην χρειάζεται οι ασθενείς να καταφεύγουν σε πλησιέστερα νοσοκομεία, όπωςτης Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων. Είναι σαφές ότι το 80% των περιστατικών πηγαίνει αναγκαστικά σε Κεντρικά Ογκολογικά κέντρα (Θεαγένειο, Παπαγεωργίου, Ιωαννίνων, ιδιωτικά θεραπευτήρια) με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών, αλλά και την πολύ μεγάλη συμφόρηση των παραπάνω κέντρων. Πλέον, είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργείας της Ογκολογικής Κλινικής Δυτικής Μακεδονίας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο για τους λόγους που προανέφερα”.
Δήμητρα Καρβουνίδου
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕΑπό OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://ift.tt/2uXTMZm

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάσπαση Της Παράταξης Τσαμασλή - Σκληρή Κριτική Από Τον Παράσχου

Συντάξεις Μαρτίου 2019: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία