Ads Top

Clean Mission

Πένες με απάκι


Μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για ζυμαρικά με καπνιστό απάκι.

Υλικά
  • Κομμένο μικρά κομματάκια απάκι: 300 γρ. (μπορεί να αντικατασταθεί με σύγκλινο)
  • Κοντά ζυμαρικά: 500 γρ. (πένες κατά προτίμηση)
  • Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές (αν χρησιμοποιήσετε σύγκλινο δεν χρειάζεται)
  • Κομμένο πολύ λεπτές φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
  • Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 2 μεγάλες
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
  • Ξερό θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο: από μισό κουταλάκι
  • Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι
  • Τριμμένη Κρητική γραβιέρα: όσο σας αρέσει για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Κόβετε το απάκι σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζετε το κρέας. 
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνετε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τα αρωματικά και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει, περίπου 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις πένες. Τις στραγγίζετε και τις κρατάτε ζεστές. 
  • Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα, την ανακατεύετε με τις πένες.
  • Μοιράζετε στα πιάτα, πασπαλίζετε με τριμμένη γραβιέρα και σερβίρετε αμέσως.



Από ΤΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ®

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Από το Blogger.