Ads Top

Clean Mission

Προφυλακίσθηκε αξιωματικός της ΕΛΑΣ για σχέσεις με την μαφία των Ρομά

  • Στην προφυλάκιση 56χρονου σημαντικού αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Δυτική Αττική που κατηγορήθηκε ως πληροφοριοδότης της «μαφίας των Ρομά», προχώρησαν οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρης Φούκας.

Πρόκειται για μία νέα...σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση που αναδείχθηκε το Νοέμβριο του 2016. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην δικογραφία εντάχθηκε και καταγγελία που συνδέει την ενημέρωση των Ρομά με συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ στην ίδια περιοχή της πρωτεύουσας. Ωστόσο η πλευρά του αξιωματικού της ΕΛΑΣ αρνείται τις κατηγορίες και σημειώνει ότι « οι επαφές του με μέλη της μαφίας των Ρομά, αφορούσε τις έρευνες του για την δράση της μεγάλης σπείρας των «ληστών των χρηματοκιβωτίων» που τελικά εξαρθρώθηκε τον Μάιο του 2017 από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας».

Η «κεντρική» δικογραφία για την δράση της «μαφίας των Ρομά» σχηματίστηκε τον Νοέμβριο του 2016 από την ΕΛ.ΑΣ. - κυρίως του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου – κι αφορούσε αρχικά 41 άτομα που είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 1.000 κλοπές και διαρρήξεις σε όλη την Ελλάδα. Για τη σύλληψή τους η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε περισσότερες από 60 έρευνες, ενώ κατέσχεσε 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών - κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα. Σε νεώτερες έρευνες ενεπλάκησαν κι αλλά πρόσωπα ενώ βρέθηκε νέο μεγάλο πλήθος κλοπιμαίων σε διαμερίσματα και θυρίδες.

Ένα από τα κρισιμότερα θέματα λοιπόν έρευνας ήταν ο τρόπος που ειδοποιήθηκαν πολλά μέλη της σπείρας ότι επίκειται –τον περασμένο Νοέμβριο- επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την σύλληψη τους. Κι έτσι με βάση αυτή την πληροφόρηση πολλά ηγετικά μέλη της σπείρας έσπευσαν να εξαφανισθούν , δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα και ρήγμα στις σχετικές έρευνες. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ θεώρησαν ως «κρίσιμο» έναν υποκλαπέντα τηλεφωνικό διάλογο που είχε ο προφυλακισθείς 56χρονος αξιωματικός της ΕΛΑΣ με δύο σημαντικά μέλη της «μαφίας των Ρομά» . Σε αυτή την συζήτηση λίγες τις ώρες πριν την επέμβαση της Αστυνομίας τους ζητούσε «να βρεθούν σε τοπική καφετέρια για κάτι σημαντικό». Οι αστυνομικοί χωρίς πλήρη τεκμήρια θεώρησαν –με βάση την χρονική σύμπτωση κι ορισμένες άλλες ενδείξεις – ότι «σε αυτή την συνάντηση υπήρξε η ενημέρωση για τις μαζικές συλλήψεις και την υπόδειξη για την μεγάλη φυγή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην δικογραφία εντάχθηκε νεώτερη ανώνυμη καταγγελία ότι ο 56χρονος αξιωματικός έδινε σε σημαντικό –συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ στην Δυτική Αττική πλήρη «χαρτογράφηση» των επικείμενων επιχειρήσεων της Αστυνομίας, με την αποστολή των σχετικών mail.

Στην απολογία του όπως αναφέρει tovima.gr, ο 56χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες κι υποστήριξε ότι η συνάντηση του με τους δύο Ρομά ήταν προκαθορισμένη, επειδή συγκέντρωνε πληροφορίες για κεντρικό μέλος της σπείρας των ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση που πραγματοποιούσαν ληστρικές εφόδους σε δεκάδες εργοστάσια της; Αττικής κι άρπαζαν τα χρηματοκιβώτια. Μάλιστα προσέθεσε ότι «σε αυτή την συνάντηση επιδείχθηκε φωτογραφία του ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο ληστής των χρηματοκιβωτίων». Με την πλευρά πάντως των δικαστικών λειτουργών να διατυπώνουν ερωτήματα γιατί αυτή η φωτογραφία δεν στάλθηκε μέσω κινητού ή δεν υπήρξε άλλου τύπου συνεννόηση και ήταν «απαραίτητη» μία συνάντηση με τους Ρομα. Ο 56χρονος αξιωματικός συμπλήρωσε ότι τα περί αποστολής ενημερωτικών mail για κακοποιούς σε συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ είναι απολύτως ψευδή (ΣΣ κι ο ίδιος ο συνδικαλιστής αρνήθηκε ότι υπήρξε αυτή η παροχή πληροφοριών κλπ), καθώς ότι έχει προχωρήσει σε 100 επιτυχημένες επιχειρήσεις εναντίον κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών κλοπών, ληστειών κλπ κι έχει λάβει εύφημες μνείες»

Σημειώνεται ότι δύο άλλοι αστυνομικοί που υπηρετούν σε τμήματα της Αττικής κι οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί επίσης για σχέσεις μ τους Ρομά , αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τέλος από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έχει σχηματισθεί δικογραφία για 3-4 άλλους αστυνομικούς που είχαν παράνομες επαφές με τους διαρρήκτες, τους υποβοηθούσαν στην εξόντωση αντιπάλων τους με ψευδείς δικογραφίες, τους δημιουργούσαν διαύλους παράνομων συνεννοήσεων με ανώτερους αξιωματικούς κλπ.

antenna


Από GREECE-SALONIKA.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Από το Blogger.