Ads Top

Clean Mission

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα πιπεριάς


Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα γευστικότατο πιάτο.

Χοιρινά μπριζολάκια, γαρνιρισμένο με σάλτσα πιπεριάς. Συνοδεύστε το με ζυμαρικό ή πατάτες ή ρύζι και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής
  • 4 χοιρινές μπριζόλες φιλέτο, συνολικού βάρους 700 γρ. περίπου
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε μέτριες φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 250 γρ. ζυμαρικό αρεσκείας σας [*]
Εκτέλεση συνταγής
  • Ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 10 λ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και τη κάπαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ.
  • Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, 1/2 φλ. τσαγιού κρύο νερό, μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 10-15 λ μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά και τη μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  • Εν τω μεταξύ σε περίπτωση που συνοδεύσετε τις μπριζόλες σας με ζυμαρικό (χυλοπιτάκια, μανεστράκι, μακαρονάκι κ.λ.π) τα βράζετε σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε, τα μεταφέρετε σε μπολ και προσθέτετε το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα χοιρινά μπριζολάκια, αλατοπιπερώνετε και τα σιγοτηγανίζετε για 4-5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά χωρίς να “στεγνώσουν”, χάσουν τους χυμούς τους και σφίξει το κρέας τους.
  • Μόλις θα είναι έτοιμες οι μπριζόλες τις περιχύνετε με τη σάλτσα με τις πιπεριές, ανακινείτε καλά το τηγάνι να πάει η σάλτα παντού και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 2-3 λ. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε ισομερώς το ζυμαρικό σας σε 4 πιάτα, προσθέτετε μια μπριζόλα σε κάθε πιάτο και γαρνίρετε με τη σάλτσα πιπεριάς.
[*] Σε περίπτωση που δεν προτιμήσετε ζυμαρικό για να συνοδεύσετε τις μπριζόλες σας και προτιμήσετε πατάτες τηγανιτές, ή πουρέ ή πιλάφι, τότε παραλείψτε από τα υλικά της συνταγής το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.

sintayes


Από ΤΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ®

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Από το Blogger.